Įmonės vadovas Alenas Gumuliauskas teigia, kad puikūs pastarųjų kelerių metų uždarų NT fondų veiklos rezultatai padėjo tvirtą pagrindą pokyčiams įmonėje.

„Pavadinimo pasikeitimas yra tik strateginio verslo pokyčio simbolis. Turime ambicingų, tačiau pagrįstų ir įgyvendinamų planų – per ateinančius 5 metus mažiausiai padvigubinti veiklos apimtis ir vien per NT plėtros fondus išvystyti 100 tūkst. kv. m. projektų už 300 mln. eurų. Taip pat planuojame savo produktus atverti platesniam investuotojų ratui bei pasiūlyti fondus, investuojančius ir į kitas alternatyvias turto klases“, – pabrėžia „Demus“ vadovas.

Dauguma įmonės klientų – verslų įkūrėjai, vadovai, paveldėtojai, dažnai investuojantys ir trijuose, ir daugiau „Demus“ fondų, sako A. Gumuliauskas. Vidutiniškai jie investuoja apie 200 tūkst. eurų į vieną fondą.

„Tai, kad investuotojai, turintys platų investavimo galimybių pasirinkimą, renkasi mus, mums yra itin didelis įvertinimas. Iki šiol dirbome su nusistovėjusiu investuotojų ratu, tačiau augant įmonės ambicijoms plėsime ir jį. Kviesime investuoti ir žmones, norinčius įdarbinti mažesnes sumas – dabar investicijų kartelė yra 125 tūkst. eurų, tačiau mūsų tikslas yra ją sumažinti. Netolimoje ateityje tiek esamiems, tiek naujiems investuotojams pasiūlysime dar 4 fondus“, – sako „Demus“ vadovas.

Tačiau, pasak A. Gumuliausko, galutinis įmonės tikslas – plėstis ir į kitas turto klases bei atverti galimybes pradedantiesiems investuoti nuo kelių šimtų eurų.

„Mūsų kuriamo mažmeniniams investuotojams skirto produkto pamatas yra investicinis fondas – nors užsienyje tokie produktai įprasti, mūsų šalyje jų pasiūla vis dar per maža. Kita vertus, šalies gyventojų alkis tokioms investicijoms vis didėja, lietuviai nuosekliai tampa vis aktyvesni investuotojai – vien sutelktinio investavimo rinkoje per 5 metus metinė investuojama suma padidėjo beveik 15 kartų, iki 230 mln. eurų“, – sako A. Gumuliauskas.

Mindaugui Vanagui priklausanti „Demus“ yra investavusi ir padėjusi išvystyti 15 projektų, kurių vertė – 150 mln. eurų. Dauguma projektų vystomi Vilniuje ir Kaune. Praėjusių metų pabaigoje sėkmingai uždarytas pirmasis fondas.